Aktuelt – 18.04.2023
Whirlpools of the maelstrom of Saltstraumen

Fra arbeidet med Meråkerbanen. Foto: Comrod

Det grønne skiftet setter fart:

Nå elektrifiseres Trønder- og Meråkerbanen – Comrod leverer komposittstolper

For første gang siden Dovrebanen (1970) elektrifiseres nå en jernbanestrekning i Trøndelag. Elektrifiseringen av Trønder- og Meråkerbanen betyr mer moderne og miljøvennlige tog, bedre komfort og større kapasitet. I tillegg sikrer det en bærekraftig reise over landegrensen til Sverige.

Comrod stiller med folk ved førstegangsmontasje. Foto: Comrod

Comrod Utility Systems og Jerol bidrar i prosjektet med levering av komposittstolper til Tensio AS, som er netteier i området. Det er prosjektert stolper opp til 23 meters lengde – Jerolstolpene er primært brukt på lenger under 16 meter, mens stolper over 16 meter produseres av Comrod på Tau. Teknisk avdeling hos Comrod bistod netteier med valg av stolper og optimaliserte med ytelse og kostnad i fokus. Tensio vil med de nye stolpene løfte eksisterende kraftledninger for å frigjøre plass til de nye kjøreledningene til togene.

I tillegg til å levere mastene, så stiller Comrod også med folk ved førstegangsmontasje.

– Vi bistår alltid våre kunder første gang de montere mastene våre, og sikrer at stolpene monteres riktig og i tråd med manualene. «Riktig første gang» trygger kunden i bruken av våre produkter. I tillegg treffer vi mange dyktige montører som virkelig er «hands on» med produktene våre. Å få tilbakemeldinger og forbedringsforslag «rett fra rota», er av uvurderlig betydning for oss, understreker Vegard Bjørnsen, driftsleder i Comrod.

Kundene får også et ansikt og kontaktflate inn mot Comrod – det gjør at terskelen for å ta kontakt blir lav. Samhandling og deling av erfaringer er nøkkelen for at det grønne skiftet skal lykkes, fortsetter Vegard. – Det er enkelt og greit vinn-vinn for alle parter!

Bane NORs video om elektrifiseringsprosjektet. Kilde: Bane NOR

Flere aktuelt-saker:

09.11.2023

Comrod og Jerol deltar på Nettverksuken – REN i november

Nettverksuken er det nye møtestedet for nettbransjen i Norge! Det arrangeres ...

20.10.2023

Comrod deltar på arrangementet “ReBuild Ukraine”

Comrod Utility Systems vil være en del av den Norske Paviljongen på “ReBuild Ukraine” i Warszawa, 14. – 15. november 2023.

18.10.2023

Fagne og Comrod installerer master ved sjøkabel

Samhandling i forkant – og Fagne, Comrod og Norconsult gjennomførte installasjon av komposittstolper på rekordtid!